Hoppa till huvudinnehåll

Applikationsspecialist Tatjana

Tatjana Murtola

Tatjana har en bestämd åsikt om det bästa i kodarens arbete.

– Varje dag får man känna att man lyckats när man får någonting att fungera som det ska. Upplevelsen av att ha lyckats ger självförtroende och höjer arbetsmotivationen.

Tatjana började jobba vid Lantmäteriverket 2011 som arbetspraktikant. Hennes viktigaste arbetsuppgifter har anknytning till fakturaadministration. Hon utvecklar och upprätthåller de system som används för att förvalta faktureringen av Lantmäteriverkets kunder.

Dessutom ingår olika utvecklingsprojekt i Tatjanas arbete, och hon nämner kartapplikationer och Lantmäteriverkets e-tjänst som exempel. I och med utvecklingsprojekten ingår även möten och grupparbete i Tatjanas arbete, men för det mesta arbetar hon självständigt med programmering och kontroll av att programmen fungerar som de ska.

Tatjana har studerat informationsteknik vid yrkeshögskolan Metropolia. Hon har alltid varit intresserad av data- och informationsteknikbranschen.

– Dessutom tänkte jag att det finns många IT-företag i Finland och att det säkert är lätt att hitta ett jobb, säger Tatjana.

Tatjana tycker att man vid Lantmäteriverket sörjer för att de anställda trivs med sina arbetsuppgifter. När nya projekt dyker upp kan man själv fundera på om de intresserar en eller inte. Tatjana ser även andra goda sidor hos Lantmäteriverket som arbetsgivare:

– För mig är det viktigt att ha en säker arbetsplats, och här finns det nog jobb så det räcker. Dessutom ger vår flexibla arbetstid frihet, då jag enkelt kan kombinera arbete och privatliv. Särskilt i slutet av mina studier var det mycket viktigt för mig.