Hoppa till huvudinnehåll

Susanna, IT-expert

 

Susanna, IT-expert.

Susanna arbetar som IT-expert och kom till Lantmäteriverket ursprungligen som inskrivningsexpert 2019. Hennes entusiasm och vilja att lära sig nytt har hela tiden fört henne mot nya utmaningar inom verket.

Från inskrivningsärenden fortsatte hon till Bostadsdatasystemet och arbete med kunder och intressenter och slutligen till de nuvarande uppgifterna inom informationsförvaltningen. Susanna har tidigare arbetat inom banksektorn och upplever att det har varit lätt att avancera till nya uppgifter vid Lantmäteriverket.

– Jag har haft väldigt goda chefer här. När nya möjligheter har öppnat sig har jag alltid blivit uppmuntrad att ta tillfället i akt. Jag har fått fria händer att utveckla mig själv, säger Susanna.

En ny examen vid sidan av arbetet

Utöver sin rättstradenomexamen har Susanna vid sidan av arbetet kunnat avlägga en högre yrkeshögskoleexamen och en specialyrkesexamen i produktutveckling och servicedesign.

I Susannas nuvarande uppgifter ingår bland annat ansvar för utvecklingskön i Fastighetsöverlåtelsetjänsten. I sitt arbete får hon på ett konkret sätt bidra till att till exempel fastighetsköp går att genomföras, till och med på sommarstugan.

De varierande och mångsidiga uppgifterna håller också motivationen uppe.

– Den här veckan har jag till exempel gått igenom backloggen med vår scrum-master för att kartlägga vilka utvecklingsuppgifter som ska skjutas upp och vilka som ska prioriteras. Jag sköter om utvecklingskön och diskuterar med teamet om framtida åtgärder. Samtidigt får jag i större utsträckning delta i utvecklingen av e-tjänsten och är också med i verkets interna digikompis- och coachnätverk. Lyckligtvis har jag inte varit tvungen att fastna på bara en uppgift, gläds Susanna.

Betydelsefullt arbete var som helst i Finland

Enligt Susannas mening är Lantmäteriverkets trumfkort möjligheten till aktivitetsbaserat arbete. Susanna bor själv i Kuopio och resten av teamet arbetar i Böle, men det går bra att arbeta tillsammans via Teams.

– Det är fantastiskt att ha friheten att välja. Jag besöker Helsingfors då och då, men jag kan också lika bra arbeta här i Kuopio. Sådana här arbetstillfällen är vanligen färre uppe i norr. Fint att det går vid Lantmäteriverket, säger Susanna.