Käyttöliittymät ja paikkatietoratkaisut
Innovatiivisten paikkatiedon palveluratkaisujen kehittäminen eri tarkoituksiin ja eri käyttäjäryhmille on tämän tutkimusryhmän työn ydintä.
Innovatiivisten paikkatiedon palveluratkaisujen kehittäminen eri tarkoituksiin ja eri käyttäjäryhmille on tämän tutkimusryhmän työn ydintä.
Paikkatiedon analyysin ja visualisoinnin tutkimusryhmä (geoVA) koostuu maantieteen, geoinformatiikan, maanmittauksen, kartografian ja tietojenkäsittelytieteen asiantuntijoista.
Merialuesuunnittelu vaatii päätöksentekoon spatiaalisesti selkeästi määritellyt puitteet ja tätä taustaa vasten BONUS BASMATI hankkeen yleisenä tavoitteena on kehittää integroivia ja innovatiivisia ratkaisuja merialuesuunnitteluun paikallistasolta aina koko Itämeren tasolle asti.
Lystra -hankkeessa Suomi ja Ruotsi kehittävät yhdessä Korkean rannikon / Merenkurkun saariston maailmanperintökohdetta kohentaakseen alueen saavutettavuutta ja vetovoimaisuutta sekä asukkaille, yrittäjille että kävijöille. Tavoitteena on saada lisää kävijöitä kestävää kehitystä vaarantamatta, lisätä ymmärrystä maailmanperintökohteen arvoista ja luoda korkeatasoinen tietopohja vastaamaan luontomatkailuelinkeinon ja maankäytön suunnittelun tarpeita.
Sulautettu tiedon jalostaminen palveluprosesseissa massiivisista paikkatietoaineistoista.
Hankkeessa tarkastellaan valtakunnallisen laserkeilausaineiston monipuolista hyödyntämistä erityisesti kartastoalan näkökulmasta.
VALUE-hankkeen päätavoitteena on suunnitella ja määritellä uusi valuma-aluejärjestelmä.
VALUE II-hankkeen päätavoitteina GL:ssä on korkeustiedon epävarmuuden huomioivien valuma-aluerajausten teko.
Tavoitteena on kehittää menetelmiä korkeustiedon epävarmuuden mallintamiseksi ja simuloimiseksi.