Hoppa till huvudinnehåll

Lantmäteriverkets generaldirektör Arvo Kokkonen går i pension 1.10.2022

Lantmäteriverkets långvariga generaldirektör, diplomingenjör Arvo Kokkonen har meddelat att han går i pension från och med 1.10.2022. Kokkonen har varit generaldirektör för Lantmäteriverket sedan 2012. 

Arvo Kokkonen hymyilee ja katsoo kameraan.
Bild:
Ilona Savola

– Jag har fått tjäna den offentliga förvaltningen i Finland och speciellt Lantmäteriverket i mer än fyrtio år. Första gången var jag i Lantmäteriverket som biträde till mätningsman 1972. Det har varit en otroligt fin resa. Lantmäteriverket är en respekterad och betrodd institution som upprätthåller samhällets grundinfrastruktur. Verket har därför anförtrotts nya uppgifter och funktioner. Vi har skött våra huvuduppgifter på ett övertygande sätt under nära 210 år till gagn för medborgarna, näringslivet och hela samhället, kommenterar generaldirektör Kokkonen.

– All framgång grundar sig på människorna. Lantmäteriverkets kunniga, engagerade och modiga personal står bakom allt detta. Vare sig det gäller produktion, forskning eller stödtjänster. Jag vill redan nu tacka er alla för ert arbete och det stöd som ni har visat mig i arbetet som generaldirektör. Det har varit en glädje att komma till jobbet varje morgon, fortsätter Kokkonen.

Överdirektör Petri Korpinen vid Lantmäteriverkets Centralförvaltning ersätter generaldirektör Arvo Kokkonen från början av sommaren under Kokkonens semesterperiod innan han går i pension. Pensioneringen sker på generaldirektör Kokkonens initiativ ett och ett halvt år innan den andra ämbetsperioden löper ut i början av 2024.

Till verksamhetsområdet för det mer än 200-åriga Lantmäteriverket hör verksamhet i anslutning till de register som behövs för att säkerställa fastighetsägande, förvaltning av fastigheter och andra registerenheter, kreditsystemet och positionering, främjande av interoperabilitet och användning av geografisk information samt forskning inom geografisk information och fastighetsbranschen. Lantmäteriverket ligger under jord- och skogsbruksministeriets förvaltningsområde och har hela landet som verksamhetsområde. Lantmäteriverkets generaldirektör svarar för resultatet och effektiviteten i Lantmäteriverkets verksamhet. Lantmäteriverkets generaldirektör utnämns av statsrådet. Jord- och skogsbruksministeriet inleder rekryteringen av en ny generaldirektör under våren.

Mer information

Lantmäteriverkets kommunikation

Lantmäteriverket

Nyheter och artiklar