Hoppa till huvudinnehåll

Bostäder och fastigheter

Under denna rubrik hittar du våra tjänster för bostads- och fastighetsägare. Du får också information om bostäder och fastigheter. Här berättar vi vilken slags information våra register innehåller och hur du kan ta del av informationen.

Äger du en fastighet eller funderar du på att köpa en fastighet?

En fastighet kan vara exempelvis en lägenhet (utanför detaljplanområde) eller en tomt (på detaljplanområde). En fastighet omfattar området som ingår i den, andelar i samfällda områden och servitutsrätter, exempelvis vägrätter.

Kom ihåg när du köper en fastighet Information för fastighetsägaren Ärvande av fastighet eller annan ändring av ägare När behöver jag en lantmäteriförrättning? > Statistik över fastighetsköp

Vi erbjuder tjänster för lägenhetsägare

Vi bygger upp ett nytt elektroniskt bostadsdatasystem. I systemet registreras uppgifter om ägare till aktielägenheter. I minneslistorna för köpare och säljare finns viktig information om affären.

Vill du överföra husbolagets aktiebok till bostadsdatasystemet? Alla instruktioner om överföringen av aktieböcker finns på webbplatsen osakehuoneistorekisteri.fi.

Minneslista för den som köper en lägenhet Minneslista för den som säljer en lägenhet Information till lägenhetsägare Överföring av aktiebok

Behöver du bostads- och fastighetsupppgifter i ditt arbete?

Uppgifter om alla fastigheter i Finland finns i Lantmäteriverkets register. Vi erbjuder olika tjänster för användning av fastighetsuppgifter i arbetet.

Fastighetsuppgifter – så här kan du få tillgång till dem

Meddela väglagets eller det samfällda områdets uppgifter

Information om fastigheter

Fastighetsuppgifter för yrkesbruk

Tjänster för fastighetsägare

Tema

Tema

Ta reda på uppgifter som berör din fastighet

Du kan kontrollera uppgifter som berör din fastighet i vår e-tjänst. Du kan också köpa utdrag och intyg över din fastighet.

Fastighetsöverlåtelsetjänsten

E-tjänsten för fastighetsägare: överlåta din fastighet till någon annan, ansöka om inteckning eller överföring av ett elektroniskt pantbrev.

Börja använda Suomi.fi-meddelanden

Du får lantmäteriförrättningarnas handlingar i elektroniskt format direkt till dig själv.

Beställ en e-faktura – miljön tackar dig

E-fakturan är ett enkelt och säkert sätt att ta emot Lantmäteriverkets fakturor i din egen nätbank.